logo BBH

Brassband Hombeek

PlastiKCs DASTECH Wim Moortgat Tuinwerken Crelan
Taille Unique Prosares - Professional Services and Resources Kantoor VKF Marcel De Boek - Tuinwerken
<<< naar overzicht berichten

Concert met Sébastien Rousseau (28 januari 2017)

Dirigent Stan Nieuwenhuis selecteerde een gevarieerd en licht verteerbaar programma met een pracht van een Belgische solist als kers op de taart.

Brassband Hombeek trapte af met Signature (Jan Van der Roost), een klassieker binnen de Belgische brassbandwereld. …As a glow (Ludovic Neurorh) was een van de werken waarmee Brassband Hombeek deelnam aan de provinciale wedstrijd en kon op dit concert natuurlijk niet ontbreken. Twee werken van Sébastiens solo-cd Flight stonden op het programma in het eerste deel: South Loop on the CTA (Tom Davoren) en Early Skies (Stan Nieuwenhuis), er tussen in speelde de brassband Sunrise at Skanderborg Sö (Hendrik De Boer). Het eerste deel werd afgesloten met A Little Prayer (Evelyn Glennie) als hommage aan alle leden van BBH die recent overleden zijn.

Na opener Activate (Matthew Hall) en Brass Blues (Goff Richards) kwam Concerto de Aranjuez aan de beurt. Deze klassieke bugelsolo werd wereldberoemd door de passage in de film Brassed Off. Onmiddellijk aansluitend speelden Brassband Hombeek en Sébastien Children of Sanchez, als klap op de vuurpijl van het optreden van Sébastien. Conga del Fuego Nuevo en Valero brachten het concert naar het einde, maar niet zonder nog een bisnummertje van Sébastien: So Glad van William Himes.

Brassband Hombeek kijkt terug op een mooie concertavond en bedankt hiervoor graag zijn sponsors en erecomitéleden, alsook alle helpers die deze avond mogelijk maakten.

gepubliceerd op: 29/1/2017

Sven Oostens Ceulemans-Dirix Colonne-Vaganee Spoelders Tiling Levelit Hoeve Ten Bossche Bart Awept Renovatiewerken Brughuis Hollandse Mosselcentrale Yumeiho Belgium - specialist voor nek- en rugklachten Van Cauter Verschaeren-Mertens VGC Elec Lemca Squire Patton Boggs - Bart Vanderstraete Bruultjeshoek Buurtkapper ADC Travel Elisabeth Hotel Mechelen